draghund3Mitt liv har alltid kretsat kring djur och då speciellt hundar. En hund är inte som en kanin, katt, marsvin och är nog därför jag vartintresserad av denna art. En hund är 

så mycket mer än en hund. Den är ett ansvar man tar hand om redan från det man tog hem krabaten. Ett ansvar man ska bära på sina axlar så länge djuret lever. Under deras liv ska man fatta beslut om både glädje och sorg. Denna art ger en mycket glädje och får en att skratta åt det mest tokiga som man trodde man inte skulle skratta åt. En hund kan man göra så mycket med. Det är inte bara att gå ut och gå sina vanliga små rundor dag in och dag ut. Man kan träna dem till att göra i princip vad som helst. Bevakningshund, trix, lydnad i alla former, agillity och mycket mer. En hund är det lilla extra som du kommer att glädjas åt resten av ditt liv. 

fina_bella

Jag har under min uppväxt haft hund kringom mig. Jag fick min första hund då jag var 9 år.Det var en Beagle vid namnet Bella. En glad oc h trevlig hund med mycket sinne för mat. Det vart att gå valpkurs med Bella men efter det vart det som inget mer förrän hon var i 4-års åldern. Jag började se upp till att kunna göra mer än att bara ha en hund hemmavid. Jag gick en allmännlydnads kurs och där vart starten till vad jag är idag. Bella var inte den mest suveräna hunden att träna med men jag insisterade och tränade som bara den på min fritid. Det vart mycket trix men även fotgående, läggande under gång osv. Bella vart bara 8 år då hon fick en livmodersinflamation och hennes humör förändrades och hon fick sväva upp i det blå.

sony_2_011
Jag började gå på en Naturbrukslinje inriktning hund. Det var en bra linje och man fick många vänner med samma intress. Jag utvecklades oerhört under de 3 åren.Jag fick enlånehund, så att jag kunde vara med och göra de praktiska sakerna också. Till en början var jag väldigt skeptisk då jag ansåg att hunden var en aning för liten för mig. Jag ville ha en medelstor hund. Jag började smått bekanta mig med denna hund och efter ett tag insåg jag att vi passade ihop som hand i handsken. Det var Borderterriern Herta det. Jag började att rasta henne om luncherna och passade även på att träna henne. Vi avslutade våran relation i att tävla i lydnadstävling och tog hem rubbet.Jag har velat mycket här i livet men anser att det är nog så bra att låna hundar då du som person utvecklas mer. Jag har fått mycket erfarenhet genom lånehundar som jag har tävlat med och det är inte bara en gång jag har fått hämta åt hunden på sidan av planen.

Jag har utveklats på grund av min omgivning som har ställt upp och lånad ut deras hundar och sett vilket intresse jag har och därigenom fått kunskapen jag har idag.


INGEN ÄR EXPERT UTAN ALLA ÄR LÄRLINGAR UNDER LIVET SITT,

DÄREMOT KAN VI MER ELLER MINDRE